11194420_913059645406756_595680149053610939_o

Millionfisken 2015 går av stabelen allerede om fem uker, torsdag 2. juli. Da bryter folkefesten løs, og tusenvis av mennesker vil innta Salangen denne helgen. Noen deltar i fiskekonkurransen, andre er der kun for festen. I år kommer nemlig en rekke dyktige og annerkjente artister fra både inn- og utland, inkludert Bellamy Brothers, Vestlandsfanden og Idol-vinner Ingvar Olsen.

I fiskekonkurransen er det en total premiepott på langt over 1 million kroner; storpremien for en sjøørret med forutbestemt vekt, 100.000 kroner for en torsk med forutbestemt vekt, en ny bil for tyngste fisk uansett art, egen barnekonkurranse, tilfeldig trekning av mange premier blant fiskere mm. Se Millionfiskens egen premiebord-side her.

I tillegg til selve fiskekonkurransen legges det til rette for et rikt kulturelt tilbud der fastboende, besøkende og barn og ungdom kan oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister, utstillere, salgsboder, folkeliv, musikk, underholdning og bevertning i et maritimt miljø.

Millionfisken er et felles dugnadsløft fra Salangen kommunes befolkning, næringsliv og lag/foreninger. SIF Fotball stiller med utallige frivillige og står som organisator for de frivillige som jobber på festivalen. Lokale lag og foreninger er samarbeidspartnere og får god uttelling for jobben. Tilbakeføring av penger fra Millionfisken har stor betydning for drift bla. av de flotte idrettsanleggene på Idrettsheia. Idrettsanleggene og SIF har stor betydning innen barne- og ungdomsaktiviteter.

Millionfisken ble første gang arrangert i 2007 med i underkant av 800 deltakere i fiskekonkurransen. Vi har et øvre tak på antall fiskebevis / festivalpass, så her gjelder det å være tidlig ute. I 2014 hadde vi nesten 2300 deltakere i selve konkurransen i tillegg til tusenvis av andre besøkende/publikum! Alle billetter kjøpes online på millionfisken.no eller på Sport1 og Narvesen på Sjøvegan og i sekretariatet.

Vi ser frem til årets arrangement! Les mer og bestill festivalpass her.